Pasta marchewkowa z sokiem z pomarańczy

Niekiedy w życiu tak bywa, że zachorujemy np na grypę jelitową lub męczy nas biegunka. Wiadomo jest, że trzeba wówczas uważać na to co jemy. Oprócz ryżu gotowanego, bananów i kisielu pomaga ugotowana marchewka. A oto pomysł jak ją przemycić do dania kolacyjnego lub na śniadanie. Polecam!

  • Składniki:
  • 2-3 marchewki
  • sól
  • 1 łyżeczka soku z pomarańczy
  • czosnek
  • masło

Wykonanie:
Marchewki obrać i w całości ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Wyjąć i za pomocą widelca rozetrzeć na pastę. Wlać do niej 1/2 lub 1 łyżeczkę soku z pomarańczy( ilość zależy od wielkości marchwi). Wymieszać i odstawić na bok. ło wymieszać z wyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku i tym posmarować pieczywo. Na kanapkę nałożyć pastę marchewkowa i gotowe. Można jeszcze do smaku dodać soli. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx