Pasta na chleb

Jeżeli znudziły Ci się tradycyjne kanapki zrób taką oto prosta i smaczną pastę do nich. W lodówce musisz mieć twaróg i dowolną rybkę w puszce w pomidorach. Resztę składników napewno każdy ma w swoich szafkach. Roboty 10 min. a pycha na co najmniej dla 4 osobowej rodziny na kolację i śniadanie. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 mała puszka konserwowanej ryby w pomidorach ( ja miałam sardynkę)
  • 1 kostka twarogu ( miałam chudy)
  • 1/2- 1 szt. małego kubka kwaśnej śmietany
  • 1 cebulka mała
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypta czerwonej papryki lub kurkumy
  • szczypior z cebuli lub szczypiorek

Wykonanie:
Twaróg i ryby z zawartością z puszki rozgnieść widelcem i wymieszać razem ze śmietaną tak by była gęsta pasta.  Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Dodać do salaterki. Połączyć z papryką ,kurkumą ,solą i pieprzem do smaku. Dobrze wymieszać i na wierzchu posypać drobno pokrojonym szczypiorem lub szczypiorkiem. Smarować, bułki, rogale, chleb, tosty. Smacznego!

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx