Znudził Ci się chleb z wędliną, serem? Nie masz pomysłu czym obłożyć kanapki do szkoły i pracy? Proponuję zrobić pastę jajeczno- twarogową. Bardzo smaczna, szybko się robi i z podanych składników wyjdzie Ci spora salaterka ( patrz foto) tego smarowidła. Polecam!
- Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 klinek twarogu ( 250-300 g)
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- sól i pieprz
- 1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę
Wykonanie:
Jajka obrać i drobno pokroić. Wrzucić do miski. Twaróg rozgnieść widelcem i włożyć do pokrojonych jajek. W miseczce połączyć ze sobą majonez , jogurt i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wszystko wymieszać i połączyć z masą jajeczno-twarogową. Dodać do smaku sól i pieprz. Pasta gotowa do rozsmarowywania na kanapkach. Można przyprószyć zielonym koperkiem lub drobno pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego!