Dzisiaj pora na domową pastę rybną. Polecam!
- Składniki:
- 1 filet rybny ok. 200 g ugotowany na parze
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym odsączona z zalewy
- 1 dojrzałe awokado
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka chrzanu ze słoika
- 1/2 łyżeczki musztardy
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 3-4 kawałki suszonych pomidorów
- sól i pieprz do smaku
- zielony koperek do posypania
Wykonanie:
Rybę ugotowaną na parze obrać z ości i zdjąć z niej skórę. do niej dodać odsączonego tuńczyka, miąższ z awokado, skropić go sokiem z cytryny. Dodać chrzan, musztardę, jogurt naturalny, drobno pokrojone suszone pomidory i zielony koperek. Całość doprawić solą i pieprzem do smaku i rozdrobnić widelcem na pastę. Taką kanapkową pastą można smarować nie tylko pieczywo, ale krakersy, tortillę czy też może nam posłużyć jako nadzienie do naleśników. Polecam i smacznego!



