Pasta rybna kanapkowa

Dzisiaj pora na domową pastę rybną. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 filet rybny ok. 200 g ugotowany na parze
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym odsączona z zalewy
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka chrzanu ze słoika
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3-4 kawałki suszonych pomidorów
  • sól i pieprz do smaku
  • zielony koperek do posypania

Wykonanie:
Rybę ugotowaną na parze obrać z ości i zdjąć z niej skórę. do niej dodać odsączonego tuńczyka, miąższ z awokado, skropić go sokiem z cytryny. Dodać chrzan, musztardę, jogurt naturalny, drobno pokrojone suszone pomidory i zielony koperek. Całość doprawić solą i pieprzem do smaku i rozdrobnić widelcem na pastę. Taką kanapkową pastą można smarować nie tylko pieczywo, ale krakersy, tortillę czy też może nam posłużyć jako nadzienie do naleśników. Polecam i smacznego!

 

 

 

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx