Pasta rybna na kanapki

Polecam prostą do zrobienia pastę rybną, którą można wzbogacić dowolnymi dodatkami ( u mnie to jajka gotowane na twardo i małe pomidorki paprykowe).

  • Składniki na pastę:
  • 100 g serka topionego śmietankowego
  • kawałek dowolnego fileta rybnego wędzonego
  • szczyptę: soli, pieprzu mielonego i imbiru mielonego
  • szczypiorek lub szczypior
  • sok z cytryny
  • dodatki: dowolne np. jajka na twardo, ogórek, pomidor, papryka, ketchup…

Wykonanie:

Widelcem rozdrobnić fileta wędzonego z ryby  oczyszczając go ze skóry i ewentualnych ości. Do tego dołożyć serek topiony, przyprawy i dać do smaku sok z cytryny. Dodać drobno pokrojony koper. Wszystko dokładnie wymieszać i posmarować pastą kanapki. Na to nałożyć dowolne ulubione dodatki. Smacznego!

pasta rybna
Subscribe
Powiadom o

1 Komentarz
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Pyszne bo domowe.

1
0
Skomentuj przepisx