Pasta z wędzonej makreli do chleba

Pasta z wędzonej makreli do chleba

Pasta z wędzonej makreli do chleba

 

Pasta z wędzonej makreli i papryki do chleba – przepis. Smaczna i prosta w przygotowaniu pasta na chleb lub bułki. Na śniadania i kolacje.

 

  • Składniki:
  • 1 makrela wędzona
  • po pół papryki: czerwonej i zielonej albo żółtej
  • 2 łyżki drobno pokrojonego koperku, natki pietruszki lub rzeżuchy
  • 3 łyżki majonezu domowej roboty (Przepis na majonez)
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • tabasco czerwone lub zielone do smaku

 

Wykonanie:
Rybę dokładnie obrać ze skóry i ości. Rozdrobnić widelcem. Papryki umyć, osuszyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Całość wymieszać z podanymi pozostałymi składnikami. Smarować dowolne pieczywo.
Smacznego! 🙂

Pasta z wędzonej makreli i papryki

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx