Pasta z wędzonej makreli do chleba
Pasta z wędzonej makreli i papryki do chleba – przepis. Smaczna i prosta w przygotowaniu pasta na chleb lub bułki. Na śniadania i kolacje.
- Składniki:
- 1 makrela wędzona
- po pół papryki: czerwonej i zielonej albo żółtej
- 2 łyżki drobno pokrojonego koperku, natki pietruszki lub rzeżuchy
- 3 łyżki majonezu domowej roboty (Przepis na majonez)
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- tabasco czerwone lub zielone do smaku
Wykonanie:
Rybę dokładnie obrać ze skóry i ości. Rozdrobnić widelcem. Papryki umyć, osuszyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Całość wymieszać z podanymi pozostałymi składnikami. Smarować dowolne pieczywo.
Smacznego! 🙂