Pasta z awokado i rzodkiewek

Pasta nadaje się na kanapki, krakersy, sucharki, słone ciasteczka jako przekąska czy na tortillę z dowolnymi dodatkami. Polecam!

  • Składniki:
  • 2 jaja na twardo
  • 1 dojrzałe awokado
  • 3 rzodkiewki
  • troszeczkę szczypioru i cebulki dymki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
Jaja obrać ze skorupek i drobno pokroić. Do jaj dołożyć miąższ z awokado i drobno pokrojone rzodkiewki oraz cebulkę ze szczypiorkiem. Całość skropić sokiem z cytryny i rozgnieść delikatnie widelcem na pastę. do smaku posolić i dodać świeżo zmielony pieprz. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx