Pasta z resztek mięsa do chleba

Zawsze po uroczystościach rodzinnych lub świętach zostaje mi nadmiar nie zjedzonego mięsa. Nie wciskam go na siłę moim domownikom i pieskom lecz robię z jego udziałem smaczną pastę do kanapek. Polecam!

  • Składniki:
  • ok 300 g mięsa pieczonego lub gotowanego bez kości
  • 1 serek topiony naturalny podłużny
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • ketchup
  • sól i pieprz
  • dodatki np. rzodkiewki, pomidor

Wykonanie:
Jaja obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Mięso też pokroić na mniejsze części i wszystko przełożyć do kielicha blendera. Dołożyć jeszcze serek topiony i wlać 1 łyżkę ketchupu. Zblendować na pastę. Jeżeli jest za gęsta to dolać ketchupu. do smaku dodać świeżo zmielony pieprz i sól. Posmarować kanapki chleba i obłożyć ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx