W markecie dostałam szprotki wędzone i w doniczce zasadzony czosnek niedźwiedzi. W lodówce miałam jeszcze chrzan tarty w śmietanie i majonez. Zrobiłam pastę na kanapki , która wszystkim smakowała. Dzielę się z Wami kochani przepisem, może skorzystacie i go wypróbujecie. Polecam!
- Składniki
- 1 tacka wędzonych szprotek
- 1 listek czosnku niedźwiedziego ( może być suszony)
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka chrzanu
- sól i pieprz
- do dekoracji dowolne warzywa
Wykonanie:
Szprotki obrać z ości, pozbyć się ogonków i główek. Mięsko rozdrobnić widelcem. Dodać drobno pokrojony czosnek niedźwiedzi, majonez , chrzan i do smaku sól i pieprz. Rozsmarować na kanapkach i do dekoracji dodać np. pomidorki koktajlowe. Smacznego!