Pasta ze szprotek z czosnkiem niedźwiedzim

W markecie dostałam szprotki wędzone i w doniczce zasadzony czosnek niedźwiedzi. W lodówce miałam jeszcze chrzan tarty w śmietanie i majonez. Zrobiłam pastę na kanapki , która wszystkim smakowała. Dzielę się z Wami kochani przepisem, może skorzystacie i go wypróbujecie. Polecam!

  • Składniki
  • 1 tacka wędzonych szprotek
  • 1 listek czosnku niedźwiedziego ( może być suszony)
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • sól i pieprz
  • do dekoracji dowolne warzywa

Wykonanie:
Szprotki obrać z ości, pozbyć się ogonków i główek. Mięsko rozdrobnić widelcem. Dodać drobno pokrojony czosnek niedźwiedzi, majonez , chrzan i do smaku sól i pieprz. Rozsmarować na kanapkach i do dekoracji dodać np. pomidorki koktajlowe. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx