Pierogi twarogowe polane śmietaną i czarną borówką

Dzisiaj poszłam na łatwiznę. Z uwagi na pracę na działce przygotowałam to szybkościowe i smaczne danie. Polecam!

  • Składniki:
  • 1-2 op. pierogów z twarogiem
  • 1 kubek gęstej śmietanki 18 %
  • borówki czarne
  • sól

Wykonanie:
Pierogi ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Wyłożyć łyżką cedzakową na talerze. Polać gęstą śmietaną i na to dać umytą i odsączoną czarną borówkę. Smacznego!
Uwaga!
Można użyć własnoręcznie zrobionych wcześniej pierogów, jeżeli ktoś lubi na słodko to można zamiast śmietany polać serkiem homogenizowanym lub posypać śmietanę cukrem. Owoce też mogą być dowolne np. jagody, maliny, wiśnie, truskawki….

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx