Rolada wegetariańska
Smaczna rolada wegetariańska z twarogu i warzyw, kolorowa ciesząca oko i podniebienie.
- Składniki:
- pół kg twarogu
- 2 ogórki kiszone
- 1 ogórek świeży
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1 cebula
- sól i pieprz do smaku
- 4 łyżki żelatyny z przyprawami
- 5 grzybów marynowanych np. pieczarek domowej roboty (Przepis na marynowane pieczarki)
Wykonanie:
Warzywa umyć, pozbyć się nasion w papryce, ogórek świeży i cebulę obrać, wszystko wraz z grzybami drobno pokroić. Twaróg zmiksować, dodać do niego pokrojone warzywa i grzyby. Dodać sól, pieprz, dobrze całość wymieszać. Żelatynę rozpuścić w 6 łyżkach gorącej wodzy. Lekko ciepłe dodać do wymieszanego twarogu z warzywami. Wszystko ułożyć na foli aluminiowej i uformować w kiełbaskę. Włożyć na noc do lodówki. Można podawać na półmisku z zieloną sałatą lub kłaść bezpośrednio na talerze.
Smacznego 🙂