Rolmops śledziowy z fasolką szparagową, marchewką i sałatką z kapusty

Obiad z rybką taki zwykły domowy, może będzie inspiracją dla tych, którzy przyjdą z pracy głodni i chcą coś zjeść a nie mają pomysłu. Polecam!

  • Składniki
  • 1 słoik rolmopsów śledziowych
  • ziemniaki
  • garść zamrożonej fasolki szparagowej
  • 2 marchewki
  • dowolna surówka lub sałatka- u mnie była wczorajsza sałatka , która została  w słoiku / patrz przetwory, warzywa pasteryzowane- sałatka z kapusty na zimę
  • kleks śmietany lub roztopione masło do polania ziemniaków
  • zielony koperek
  • sól i pieprz

Wykonanie

Warzywa obrać, z fasolki odciąć końce. Ziemniaki, marchew pokrojoną i fasolkę szparagową  zagotować z solą. Odlać, przełożyć na talerze, dodać po rolmopsie, dowolną sałatkę. Polać ziemniaki albo śmietaną albo łyżką roztopionego masła.  Wszystko oprószyć drobno pokrojonym zielonym koperkiem. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx