Sakiewki drobiowe ze szpinakiem

Jeżeli masz w lodówce filet z kurczaka i szpinak- podpowiadam jak z tego zrobić pyszne sakiewki.

  • Składniki:
  • 25 dag szpinaku
  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki masła
  • 5 ząbków czosnku
  • 4 plastry sera żółtego
  • mąka do panierowania sakiewek
  • Wykonanie:
    Na patelni rozpuścić masło i na nim odparować szpinak. Dodać obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Do smaku dodać sól i pieprz. Masa szpinakowa musi być gęsta.
    Filety przekroić na 4 części. Rozbić delikatnie na 4 kotlety, osolić , dodać pieprz. Na każdy kotlet nakładamy po 1 łyżce masy szpinakowej, a na to plaster sera. Kotlet składamy na pół, dociskamy delikatnie , by nie wychodził farsz szpinakowy. Całość obtaczamy w roztrzepanym jajku, mące i smażymy na rozgrzanym oleju obustronnie na złoty kolor.

Sakiewki drobiowe ze szpinakiem

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx