Sałatka arbuzowo- oliwkowa

Sałatka może być przystawką lub daniem kolacyjnym. Ma w sobie wszystkie smaki, które polubicie. Polecam!

  • Składniki:
  • 1/2 arbuza bez pestek małego
  • 1 op. zielonych lub czarnych oliwek
  • 1 op. sera feta lub sałatkowego
  • Sól i pieprz
  •  kilka listków mięty
  • sok z cytryny do smaku ( ja zużyłam z pół cytryny)
  • oliwa z oliwek do skropienia sałatki

Wykonanie:
Arbuza pokroić na dowolne kawałki i jego część czerwoną włożyć do miski. Do tego dołożyć oliwki odsączone z zalewy. Jeżeli są duże to przekroić je na pół. Ser feta odsączyć z zalewy i pokroić na kawałki. Włożyć kilka listków mięty i wszystko do smaku posolić i posypać pieprzem, skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Wymieszać i gotowe. Smacznego!

A oto inne przykłady sałatek z udziałem arbuza:

Arbuz z pieprzem Claudii

Sałatka z arbuzem

Sałatka arbuzowa z oliwkami, tofu naturalnym i mozzarellą

Sałatka z arbuza i fety

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx