Sałatka do grilla

Napisałam do grilla, ale może też być na kolację czy do pracy. Szybko się nią robi i jeszcze szybciej znika z talerza. Polecam!

  • Składniki:
  • 100 g drobnego ugotowanego makaronu podobnego do ryżu
  • 10 dag szynki konserwowej
  • 1 długi ogórek świeży
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 op. sera sałatkowego
  • 1 p. kukurydzy
  • sól i pieprz
  • koperek
  • szczypiorek
  • 1 łyżka naturalnego jogurtu
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sok z cytryny
  • kilka listków zielonej sałaty

Wykonanie:
Do dużej salaterki włożyć ugotowany makaron, pokrojoną w kosteczkę szynkę i ogórek oraz rzodkiewki. dodać serek kanapkowy, odciśniętą z zalewy kukurydzę, pokrojony drobno koperek zielony i szczypiorek. Do tego porwać na małe części zieloną sałatę, wcisnąć sok z cytryny, dodać jogurt naturalny i majonez. Wszystko delikatnie wymieszać, do smaku dodać sól i pieprz i gotowe. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx