Sałatka rybna

Łatwa, z małej ilości składników, szybka w przygotowaniu i smaczna -polecam!

  • Składniki:
  • 1 ryba wędzona: makrela albo pstrąg
  • 1 opakowanie sałaty rukoli lub mix sałat
  • sok z cytryny do skropienia ryby
  • oliwa 1-2 łyżki
  • sos sojowy ok pół łyżeczki
  • pieprz ziołowy do smaku

Wykonanie:
Rybę obrać z ości i skóry, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem ziołowym. Sałatę obrać, umyć,osuszyć. Na koniec polać wszystko oliwą, sosem sojowym . Dosmaczyć ewentualnie pieprzem. Wymieszać. Podawać samo. Ja dodałam jeszcze odsączoną mozzarellę w kształcie serduszek. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx