Sałatka z grzybów marynowanych w śmietanie

Pomysł na sałatkę pochodzi z kulinarnej Wioli. Sałatka najlepiej smakowała męskiej części mojej rodzinki. Polecam, jest łatwa i szybka do zrobienia.

  • Składniki:
  • 1 słoik marynowanych grzybów leśnych lub pieczarek
  • 1 czerwona cebula
  • garść szczypiorku
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany

Wykonanie:
Odsączyć z zalewy grzyby, pokroić drobno. cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Szczypiorek i natkę pietruszki drobno pokroić. Wszystko połączyć ze śmietaną i wymieszać. Gotowe, można jeść jako przystawka, jako sałatka do obiadu czy kolacji. Smacznego!

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx