Sałatka jest prosta w przygotowaniu i tak sycąca, że może służyć za drugie danie obiadowe, drugie śniadanie do pracy czy też danie kolacyjne. Smaczna, prosta i łatwa w przygotowaniu. Polecam!
- Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 puszka sałatki meksykańskiej lub może być kukurydza konserwowa
- 4 ogórki korniszony albo kiszone
- 1 mała cebula
- zielony szczypiorek lub szczypior z cebuli
- 100 g sera żółtego tartego
- sól i pieprz
- 3-4 łyżki majonezu
- 1 torebka ugotowanego ryżu
- do dekoracji:
- pomidorki koktajlowe
Wykonanie:
Do miski przełożyć ugotowany ryż. Dodać odsączone z zalewy: tuńczyka i sałatkę meksykańską. Dodać drobno pokrojone ogórki korniszony i cebulę w kostkę oraz pokrojony szczypiorek. Do smaku dodać sól, pieprz i majonez. Wszystko wymieszać. Odstawić na bok aby smaki się przegryzły. Podawać na talerzach ustrojone pomidorkami koktajlowymi. Smacznego!