Sałatka z tuńczykiem i ryżem

Sałatka jest prosta w przygotowaniu i tak sycąca, że może służyć za drugie danie obiadowe, drugie śniadanie  do pracy czy też danie kolacyjne. Smaczna, prosta i łatwa w przygotowaniu. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 puszka sałatki meksykańskiej lub może być kukurydza konserwowa
  • 4 ogórki korniszony albo kiszone
  • 1 mała cebula
  • zielony szczypiorek lub szczypior z cebuli
  • 100 g sera żółtego tartego
  • sól i pieprz
  •  3-4 łyżki majonezu
  • 1 torebka ugotowanego ryżu
  • do dekoracji:
  • pomidorki koktajlowe

Wykonanie:
Do miski przełożyć ugotowany ryż. Dodać odsączone z zalewy: tuńczyka i sałatkę meksykańską. Dodać drobno pokrojone ogórki korniszony i cebulę w kostkę oraz pokrojony szczypiorek. Do smaku dodać sól, pieprz i majonez. Wszystko wymieszać. Odstawić na bok aby smaki się przegryzły. Podawać na talerzach ustrojone pomidorkami koktajlowymi. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx