Sałatka z tuńczykiem z puszki

Prosta, szybka w przyrządzaniu i jeszcze szybciej znika z talerzy. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1  mała puszka kukurydzy odsączonej z zalewy
  • 1 cebula czerwona
  • pęczek koperku zielonego lub natki pietruszki
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • garść pomidorków koktajlowych
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 woreczek ugotowanego ryżu

Wykonanie:
Jaja obrać ze skorupki i podzielić na kosteczkę, cebulę obrać i też pokroić drobno. Tuńczyka w sosie własnym dodać do jaj i cebuli. Ogórki drobno pokroić, a pomidorki podzielić na pół. Do całości dodać odsączoną kukurydzę i drobno pokrojony zielony koperek lub natkę pietruszki. Do tego dodać majonez, musztardę, wszystko dobrze wymieszać i do smaku posypać solą i pieprzem. W sałatkę na końcu dodajemy ryż ugotowany na sypko. Całość znowu mieszamy i podajemy na obiad, kolację lub jako danie do grilla. Smacznego!

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx