Schab w majeranku nadziewany suszonymi owocami

Robiłam już różne schaby nadziewane, a teraz czas na ten . Zróbcie i napiszcie czy Wam smakował. Polecam!

  • Składniki:
  • 1200 g schabu najlepiej środkowego
  • 3 łyżki majeranku suszonego
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego świeżo mielonego
  • garść suszonych owoców ( ja miałam z mieszanki keksowej i śliwki suszone)
  • pół łyżeczki czosnku suszonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oleju

Wykonanie:
Schab umyć, osuszyć, naciąć pośrodku kieszeń do której na całej długości schabu nakładamy owoce suszone ( ja dopycham trzonkiem drewnianym od pałki).
Przyprawy z olejem, solą i pieprzem rozmieszać i dobrze w każdym miejscu natrzeć tym schab. Przełożyć do lodówki na co najmniej 3 godziny . Wsadzić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec ok. 1,5 godziny. Schab pokrojony w plastry pięknie prezentuje się na półmisku wyłożonym zieloną sałatą. Smacznego!

schab nadziewany suszonymi owocami i obtoczony w majeranku

 

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx