Spaghetti pomidorowe

Są dni, że musisz szybko coś wymyśleć na obiad. Pomogła mi w tym spiżarka a w niej zapasteryzowany sos pomidorowy z ananasem( przepis w blogu) i makaron spaghetti. Miałam obiad w pół godziny.

  • Składniki:
  • 1 słoik sosu pomidorowego z ananasem( jak nie masz to daj ketchup+ koncentrat pomidorowy)
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • 1 śmietanka mała 30%
  • 1 łyżka mąki pszennej lub ziemniaczanej
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 op. makaronu spaghetti( dajesz tyle makaronu dla ilu osób gotujesz)
  • 50 g wiórków tartego żółtego sera

Wykonanie:
Obrać cebulę i czosnek, pokroić cebulę na półksiężyce a czosnek przecisnąć przez praskę. Zeszklić na oleju i do tego wlać zawartość słoika z sosem. Podgotować i do całości wrzucić ugotowany al’dente makaron spaghetti.  w kubku rozcieńczyć ze śmietaną mąkę, wlać do tego gorący wywar z patelni i dobrze wymieszać aby nie było grudek. W to do makaronu, zagęścić sos i posypać do smaku solą i pieprzem. Na końcu całość posypujemy wiórkami tartego żółtego sera i zielonym koperkiem. Smacznego!

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx