Spaghetti z cukinii z sosem

Cukinia jest lekkostrawna i reguluje nam trawienie oraz korzystnie wpływa na wzrok, serce i kości. Ponadto pomaga utrzymać w ryzach cukier i cholesterol. nikogo nie uczuli to warzywo. Także polecam to danie , które może być obiadem lub obiado- kolacją.

  • Składniki:
  • 200g mięsa mielonego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 marchew
  • 100 ml bulionu drobiowego
  • 1 duża lub 2 małe cukinie
  • 1 serek camembert
  • szczypior
  • sól i pieprz

Wykonanie:

Cukinię umyć, przekroić wzdłuż i pokroić specjalnym nożykiem julienne do warzywnych spaghetti lub na cieniutkie paski nożem. Przełożyć do miski i przelać wrzątkiem.
na patelni rozgrzać olej i włożyć do niej mięso. Smażyć je mieszając ok 5 min, po czym do niego dołożyć obraną i pokrojoną w kosteczkę marchewkę. Mięso zalać bulionem i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem ok. 20 min. Na końcu włożyć na środku patelni ser camembert i go rozpuścić w powstałym farszu mięsnym. na talerze wyłożyć odsączone spaghetti cukiniowe i na nim ułożyć farsz mięsny. Wszystko posypać drobno pokrojonym szczypiorem. polecam to danie jako lekki posiłek na upalne dni. Smacznego!

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx