Kulinarna Wiola w swoim przepisie zainspirowała mnie do zrobienia w ten sposób kiełbasy białej surowej. Zawsze parzyłam ją w tradycyjny sposób i trwało to długo. W sposobie p. Violi jest to bardziej uproszczone i do tego smaczne. Kiełbasa wychodzi pachnąca przyprawami i do tego soczysta i bardzo smaczna. Polecam!
- Składniki:
- dowolna ilość kiełbasy białej parzonej( cieńka, gruba)
- na 1,5 l wody:
- 1 łyżeczka gorczycy
- 1 łyżeczka ziarna pieprzu
- 1 łyżeczka soli
- 3 liście laurowe
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 3 ząbki czosnku przekrojone na pół
Wykonanie:
Wodę z przyprawami zagotować 5 minut pod przykryciem. Włożyć po tym czasie surową białą kiełbasę i wyłączyć całość .Przykryć i zostawić ją tak do zaparzenia na 25 minut. Gotowe, smaczne ,dobre i jakże to proste ! Spróbujcie sami, a na pewno od tej pory tylko tak będziecie ją parzyć. Smacznego!