Syrop przeciwgrypowy s. Teresy

Syrop przeciwgrypowy siostry Teresy

Syrop przeciwgrypowy s. Teresy

 

Za oknem leje i wieje. Nie dajmy się zaatakować przeziębieniu i grypie! Zawczasu zróbmy naturalny syrop przeciwgrypowy siostry Teresy uodparniający nasz organizm. Również zwalczający wirusy i bakterie, które nas tak chętnie atakują w tym czasie grypowym. Syrop po zrobieniu trzymamy 1 tydzień w lodówce, by wszystkie jego naturalne składniki się połączyły, a potem systematycznie pijemy go po 2 łyżki raz dziennie.

 

  • Składniki:
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 3-5 cytryn
  • 1 szklanki miodu lipowego
  • 1 szklanki letniej przegotowanej wody
  • 7 cm świeżego korzenia imbiru

 

Wykonanie:
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę lub kroimy na drobne cząstki. Cytryny myjemy i wyciskamy z nich sok. Imbir obieramy ze skórki łyżeczką i kroimy w cienkie plastry. Miód łączymy z letnią przegotowaną wodą i dobrze wymieszamy. Zalewamy tym czosnek, sok z cytryn i imbir. Możemy całość jeszcze zblendować. Zamykamy najlepiej w naczyniu szklanym i odstawiamy na tydzień do lodówki. Potem otwieramy słoik, zawartość dobrze wymieszamy i codziennie pijmy ten syrop. Polecam!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx