Szybka pasta z awokado do kanapek i tortilli

Przepis podpatrzony z Internetu, troszeczkę przeze mnie  zmodyfikowany. Polecam!

  • Składniki:
  • 3 mniejsze lub 2 większe awokado
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • sok z cytryny lub limonki
  • szczypior

Wykonanie:
Awokado przekroić wzdłuż na pół i wyjąć pestkę. Miąższ drobno pokroić i za pomocą łyżki oddzielając go od skóry przełożyć do miski blendera. Cebulę i czosnek obrać i drobno pokrojony dołożyć do blendera razem z całą zawartością puszki. Zblendować na pastę. Przełożyć do miseczki i do smaku polać sokiem z cytryny lub limonki, dodać świeżo mielony pieprz i sól. Po posmakowaniu kanapek obficie posypać drobno krojonym zielonym szczypiorkiem. można też tą pastą posmarować tortillę i dodać do niej na wierzch ulubione dodatki. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx