Szybkościowy, bo robi go się z kupionych gotowych krążków bezowych, a sama masa to kwestia 20 minut. Więcej czasu zajmnie Ci dekorowanie tortu i czekanie na jego schłodzenie w lodówce. Polecam!
- Składniki:
- 1 komplet krążków bezowych
- 400 g śmietany kremówki 30 lub 36 %
- 250 g serka mascarpone
- 1 puszka (200 g ) masy krówkowej o smaku kakaowym ( możesz użyć innej)
- do dekoracji:
- świeże owoce ja miałam maliny) lub jeżeli nie masz to użyj suszone np. daktyle
- czekolada mleczna
Wykonanie kremu:
Ubić śmietanę na sztywno, dodawać do niej stopniowo po łyżce mascarpone i masy krówkowej nie przerywając ubijania. Gotowym kremem smarować każdy płat tortu nakładając jeden na drugi. Posmarować też boki tortu. Udekorować dowolnie czekoladą i owocami. Włożyć na godzinę do lodówki by masa stężała. Przed podaniem wyjąć i pokroić na dowolne kliny. Smacznego!