Szybkościowy tort bezowo- krówkowy

Szybkościowy, bo robi go się z kupionych gotowych krążków bezowych, a sama masa to kwestia 20 minut. Więcej czasu zajmnie Ci dekorowanie tortu i czekanie na jego schłodzenie w lodówce. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 komplet krążków bezowych
  • 400 g śmietany kremówki  30 lub 36 %
  • 250 g serka mascarpone
  • 1 puszka (200 g ) masy krówkowej o smaku kakaowym ( możesz użyć innej)
  • do dekoracji:
  • świeże owoce  ja miałam maliny)  lub jeżeli nie masz to użyj suszone np. daktyle
  • czekolada mleczna

Wykonanie kremu:

Ubić śmietanę na sztywno, dodawać do niej stopniowo po łyżce mascarpone i masy krówkowej nie przerywając ubijania. Gotowym kremem smarować każdy płat tortu nakładając jeden na drugi. Posmarować też boki tortu. Udekorować dowolnie czekoladą i owocami. Włożyć na godzinę do lodówki by masa stężała. Przed  podaniem wyjąć i pokroić na dowolne kliny. Smacznego!

tort bezowo-kajmakowy

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx