Tosty francuskie z sucharów z rodzynkami

Kupiłam kiedyś sucharki z rodzynkami. Był na ich opakowaniu przepis na te tosty. Polecam, szczególnie gdy Ci zostaną te sucharki i nie wiesz co z nimi zrobić. Polecam, są mięciutkie, smaczne. Nadają się na śniadanie, podwieczorek lub kolację.

  • Składniki:
  • 1 op. sucharków z rodzynkami
  • 250 ml mleka
  • 2 jaja
  • 3 łyżki miodu
  • szczypta soli
  • masło klarowane
  • 250 g tłustego twarogu
  • 100 ml śmietanki 30 %
  • skórka z połowy cytryny
  • dowolne owoce
  • cukier puder

Wykonanie:
W misce roztrzep jaja z 2 łyżkami miodu, mlekiem i szczyptą soli. Dobrze rozmieszaj i w powstałej masie obtocz każdy z sucharków. Roztop na patelni masło klarowane i na nim usmaż obustronnie sucharki. Odstaw na talerze.
Twaróg rozmieszaj z lekko ubitą  śmietaną, skórką z cytryny i łyżką miodu. Masę twarogową  nałóż na poszczególne tosty. Można dodać dowolne owoce i wszystko przyprószyć lekko cukrem pudrem. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx