Wątróbka drobiowa z cebulką

Wątróbka drobiowa

Wątróbka drobiowa z cebulką

Czy wiesz jak zrobić wątróbkę by była jasna, delikatna i słodkawa? Poniżej podany przepis uchyla rąbka tajemnicy ze starego zeszytu babci. Spróbuj!

 

  • Składniki:
  • 1 opakowanie 500 g wątróbki drobiowej
  • 1 szklanka mleka surowego
  • 2 duże cebule
  • tłuszcz do smażenia
  • sól i pieprz do smaku

 

Wykonanie:
Wątróbkę umyć, oczyścić z błon i odłożyć do miseczki. Zalać ją na całą 1 godzinę surowym mlekiem, po czym mleko zlej, a wątróbkę dokładnie osusz papierowym ręcznikiem by podczas smażenia uniknąć pryskania tłuszczu. Na patelni rozgrzej olej, kładź kawałki wątróbki tak by się ze sobą nie stykały. Smaż obustronnie, a kiedy straci różowy kolor, oprósz ją pieprzem i posyp cebulą pokrojoną w cienkie piórka. Smaż tak długo aż cebula zwiotczeje. Mieszaj i na końcu posól do smaku wątróbkę.

 

Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx