Zupa cukiniowo-jarmużowa

Wiosna i lato kojarzą nam się z letnimi zupami. Zielone barwy pobudzają nasz apetyt. Dodatkiem do tego smacznego mix jest makaron ryżowy. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 pęczek jarmużu lub zamrożone liście w 1 op.
  • 1 duża cukinia
  • 2 ziemniaki ( do zagęszczenia zupy)
  • kawałek pora
  • 2 gałązki selera naciowego
  •  kawałek selera korzeniowego
  • 1 pietruszka korzeń
  • 2-3 ząbków czosnku
  • sól i pieprz
  • szczypta curry i kurkumy
  • 1-2 serków topionych
  • garść makaronu ryżowego
  • dowolny kawałek mięsa( ja miałam żeberka)

Wykonanie:
Mięso włożyć do osolonej wody i gotować do miękkości. W czasie jego gotowania obrać warzywa i wrzucić do garnka. Miękkie mięso wyjąć, oddzielić kości. Do zupy włożyć jarmuż. Gotować 5 min. Wszystko razem zblendować na krem. Dodać garść makaronu, sól i pieprz do smaku oraz kurkumę i curry. Podgotować i gotowe. Na talerze wyłożyć mięso i nalać zupy. Smacznego!

zupa cukiniowo-jarmuzowa
Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx