Zupa kalafiorowa z makaronem ryżowym

Dzisiaj zrobiłam nietypowo zupę z makaronem ryżowym, bo zalegał mi na półce i spróbowałam go wykorzystać w ten nietypowy sposób. Jeżeli macie ochotę to też spróbujcie zrobić zupkę w takim zestawieniu. Smacznego!

  • Składniki:
  • 1 mały kalafior
  • 1 op. makaronu ryżowego ( mi się trafił brązowy)
  • 1 włoszczyzna
  •  kawałek dowolnego mięsa lub kości(  żeberka, schab)
  • sól , pieprz do smaku
  • domowa vegeta
  • 1 mała śmietanka 30%
  • 1 łyżka mąki do zagęszczenia zupy

Wykonanie:
Umyć mięso lub kości i zagotować w osolonej wodzie. tymczasem obrać włoszczyznę , pokroić drobno i kalafior podzielić na różyczki. Dołożyć warzywa do wywaru mięsnego. Gotować go miękkości mięsa i warzyw. Mięso wyłożyć , podzielić na porcje i s powrotem wrzucić do zupy. Dosmaczać ją solą, pieprzem i vegetą. Na końcu rozmieszać śmietanę z mąką i wlać trochę gorącej zupy, rozmieszać  tak by nie było grudek i ciągle mieszając połączyć z gotującą się zupą. Dodać makaron ryżowy, pogotować jeszcze chwilkę. Wyłączyć i dodać roztarty w dłoniach majeranek. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx