Zupa truskawkowa

Zupa truskawkowa

Zupa truskawkowa

Szybka, lekka zupa na gorące dni. Polecam!

 

  • Składniki:
  • 30 -40 dag truskawek
  • 1 kisiel truskawkowy lub cytrynowy
  • cukier do smaku
  • makaron

 

Wykonanie:
Truskawki szybko umyć w zimnej wodzie, odsączyć na sicie, odszypułkować i włożyć do większego garnka. Zalać wodą, dodać do smaku cukier i zagotować. W kubku rozmącić suchy kisiel z zimną wodą, dobrze wymieszać by nie było grudek i wlać do kubka 2 łyżki wywaru z gotującej się zupy. Wymieszać i zawartość kubka przelać do gotującej się zupy. Całość wymieszać i chwilę pogotować. Na talerze wsypać wcześniej ugotowany makaron. Zalać go zupą. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx