Pasta twarogowa różowa

Teraz rzodkiewki  można kupić wszędzie a i u niektórych rosną w ogródku. Podaję sposób na różową pastę do pieczywa. Wystarczy posypać solą i jeżeli masz rzeżuszkę to  o drobno ją  pokroić i obsypać nią różową pastę. Masz ładne, zachęcające do jedzenia szczególnie dzieci kanapki. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 kostka twarogu -250 g
  • 1-2 pęczki rzodkiewek
  • sól
  • rzeżucha może być ale nie musi

Wykonanie:

Rzodkiewki umyć, pozbawić ogonków i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać twaróg, pokruszyć go lub zmiażdżyć widelcem. Wymieszać i pasta gotowa. do smaku dodać soli i posypać na rozsmarowanych pastą kanapkach drobno pokrojoną rzeżuszką. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx