Przystawka z faszerowanych plasterków szynki

Przystawka z faszerowanych plasterków szynki

Przystawka z faszerowanych plasterków szynki

Szybka, łatwa i smaczna przekąska, którą mogą zrobić nawet dzieci. Efektownie prezentuje się na talerzu a jeszcze lepiej smakuje. Zachęcam do jej zrobienia!

 

  • Składniki:
  • 1 opakowanie szynki z indyka albo Waszej ulubionej szyneczki
  • 1 opakowanie 200g twarogu
  • 1 łyżeczka chrzanu ze słoika
  • 2 łyżki jogurtu gęstego naturalnego
  • szczypta soli i suszonego oregano
  • pieprz świeżo mielony do smaku

 

Wykonanie:
Wyjąć twaróg z opakowania do miseczki i do tego dodać jogurt, chrzan, sól, pieprz i oregano. Wszystko dobrze wymieszać na pastę za pomocą widelca. Na każdy rozwinięty plasterek szynki nakładamy ok. 1 czubatej  łyżeczki białego farszu i zawijamy w rożki albo w roladki wg uznania. Można udekorować kleksem ketchupu lub pomidorem, ogórkiem wg uznania.

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx