Sprawdzony, prosty ,zawsze się sprawdza na podwieczorek. w upalne dni zamiast bitej śmietany można podawać z gałką lodów. Polecam!
- Składniki:
- 2 galaretki w różnych kolorach np. czerwona i żółta
- ubita śmietana 30%, ,,śnieżka” lub gałka lodów
- dowolne owoce świeże, mrożone lub z puszki
- tarta czekolada gorzka lub mleczna.
Wykonanie: Zrobić galaretki wg przepisu na opakowaniu. Przygotować ubitą śmietanę i owoce oraz tartą czekoladę. W pucharki najpierw wlewamy jednego koloru galaretkę np. czerwoną i pozostawiamy do stężenia. Na nią nakładamy kawałki owoców i zalewamy tężącą galaretką np. koloru żółtego. Pozostawiamy do stężenia. Na całość nakładamy kleks bitej śmietany i całość przyprószamy tartą czekoladą lub kawałkami czekolady. Deser cieszy nie tylko podniebienie, ale i oko. Polecam!