Sałatka warstwowa wiosenna

Kto lubi świeżutkie wiosenne rzodkiewki ten powinien spróbować zrobić taką kolorową  pięknie prezentującą się w przezroczystej szklanej salaterce sałatkę. Polecam przepis niezawodnej siostry Faustyny.

 

  • Składniki:
  • 2 pęczki  młodziutkich rzodkiewek
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 pęczek zielonego szczypiorku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 100 g żółtego sera
  • 100 g majonezu lub gęstego jogurtu greckiego
  • sól i pieprz do smaku

 

Wykonanie:

Ugotowane jajka obrać i pokroić w kosteczkę. Posolić i dodać pieprz. Delikatnie wymieszać. Położyć na dno salaterki. Na to rozsmarować 1 łyżkę majonezu lub jogurtu. Całość posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem. Na to nałożyć odsączoną na sicie kukurydzę z puszki. Przykryć ją 1 łyżką majonezu lub jogurtu równo rozsmarowanego na kukurydzy. Ser żółty trzemy na tarce i posypujemy go na majonezie lub jogurcie. Na końcu drobno kroimy umytą i odsączoną rzodkiewkę. Tworzy ona ostatnią warstwę naszej wiosennej sałatki. i gotowe. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx