Ślimaki z wafli

Przepis ściągnięty z internetu. Zmodyfikowany i przerobiony na moje i mojej rodziny gusta kulinarne. Może być podany jako przystawka lub w połączeniu z innymi daniami stanowić danie obiadowe lub kolacyjne. Polecam!

  • Składniki:
  • 2 suche wafle andruty
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 1 jajko
  • dowolna przyprawa ( ja dałam domową wegetę)
  • sól i pieprz do smaku
  • do obtoczenia:
  • bułka tarta,
  • mąka pszenna
  • 1 jajko
  • olej do smażenia

Wykonanie:

Suche wafle ułożyć na wilgotnej ściereczce. Cebulę obrać ,drobno pokroić i zeszklić na oleju. Dodać do mięsa. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wraz z solą,pieprzem i wegetą dodać do mięsa. Porządnie wymieszać i [lekko podsmażyć na oleju. Rozłożyć równymi warstwami na waflach, które zawijamy w rulony i owijamy folią spożywczą na noc. Przekładamy do lodówki. Na drugi dzień odwijamy z folii, kroimy na grube plastry, które obtaczamy najpierw w mące, potem rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju.

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx