Roladki drobiowe z nadzieniem niespodzianką

Nadzienie niespodzianka, bo oryginalne połączenie zasmażanej marchewki z cebulką, do tego kawałeczki topionego serka i drobno pokrojonych orzechów włoskich. Spróbujcie, przepis znaleziony w internecie. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 filet z indyka ( mogą być też z kurczaka)ok. 700 g
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 100 g serka śmietankowego topionego
  • 30 g orzechów włoskich
  • 1 jajo
  • bułka tarta do obtoczenia
  • sól i pieprz
  • olej

Wykonanie:

Fileta umyć, oczyścić z błon i pokroić w poprzek na plastry o gr. ok 1 cm. Osuszyć na ręczniku papierowym, rozbić na kotlety, każdy posolić i dać świeżo zmielony pieprz. Odłożyć na bok. Tymczasem cebulę i marchew obrać. Cebulkę pokroić na drobną kostkę a marchew przetrzeć przez tarkę o grubych oczkach. Zeszklić na gorącym oleju cebulkę dodać do niej marchew i dusić do miękkości warzyw. Serek topiony pokroić w drobną kostkę i dołożyć do warzyw. Wymieszać, wyłączyć i do farszu dodać drobno pokrojone orzechy. Jeszcze raz wymieszać, posmakować i ewentualnie do smaku dodać sól i pieprz. Kłaść łyżką farsz na skraju filetów i każdy osobno zwijać w ścisły rulon. Każdy z nich maczać w rozbełtanym jajku i obtaczać bułką tartą. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoto. Podawać na półmisku . Smacznego!

roladki drobiowe nadziewane
Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx