Polecam prostą do zrobienia pastę rybną, którą można wzbogacić dowolnymi dodatkami ( u mnie to jajka gotowane na twardo i małe pomidorki paprykowe).
- Składniki na pastę:
- 100 g serka topionego śmietankowego
- kawałek dowolnego fileta rybnego wędzonego
- szczyptę: soli, pieprzu mielonego i imbiru mielonego
- szczypiorek lub szczypior
- sok z cytryny
- dodatki: dowolne np. jajka na twardo, ogórek, pomidor, papryka, ketchup…
Wykonanie:
Widelcem rozdrobnić fileta wędzonego z ryby oczyszczając go ze skóry i ewentualnych ości. Do tego dołożyć serek topiony, przyprawy i dać do smaku sok z cytryny. Dodać drobno pokrojony koper. Wszystko dokładnie wymieszać i posmarować pastą kanapki. Na to nałożyć dowolne ulubione dodatki. Smacznego!
Pyszne bo domowe.