Koperty francuskie nadziewane szpinakiem

Przepis na szybką przekąskę. Polecam!

 

  • Składniki:
  • 1 op. ciasta francuskiego
  • ser feta
  • 1 op. szpinaku mrożonego
  • suszone pomidory
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajko surowe
  • olej
  • sól i pieprz

Wykonanie:

Szpinak nałożyć na rozgrzany  olej i przesmażyć z przeciśniętym przez sito ząbkiem czosnku. Smażyć , często mieszając do wyparowania soku ze szpinaku. Doprawić solą i pieprzem. Dołożyć pokrojone na drobno pomidory  i pokruszony ser feta.
Wymieszać razem. Ciasto pokroić na kwadraty i nałożyć farsz. Złożyć je w kopertę i nasmarować rozbełtanym surowym jajem. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni C ok. 15-20 minut. Smacznego!

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx