Surówka z marchwi

Surówka z marchwi

Surówka z marchwi, czarnej rzepy i jabłka

 

Surówka z marchwi, czarnej rzepy i jabłka nadaje się jako dodatek do dań obiadowych. Jest bardzo zdrowa. Polecam ją przyrządzać w szczególności w okresie przeziębień.

 

  • Składniki:
  • 1 czarna rzepa
  • 2 jabłka
  • 2 marchwie
  • sok z 1 cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • cukier
  • oliwa z bazylią

 

Wykonanie:
Warzywa umyć oraz obrać. Jabłka obrać ze skóry i gniazd nasiennych. Wszystko przetrzeć na tarce o grubych oczkach. Doprawić solą, cukrem, pieprzem, sokiem z cytryny i skropić oliwą z bazylią do smaku. Całość dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki na pół godziny w celu połączenia się składników.

 

Smacznego 🙂

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx