Zupa jarzynowa

Zupa z tego co akurat jest w lodówce. A, że zawsze jest włoszczyzna i coś z drobiu to i stąd ta zupa. Prosta i smaczna. Polecam !

  • Składniki:
  • 1 porcja rosołowa
  • 1 włoszczyzna
  • suszony lubczyk
  • sól i pieprz
  • śmietanka 30%
  • dowolny makaron

Wykonanie:
Włoszczyznę obrać, porcję rosołową umyć i dodać do wrzącej osolonej wody. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do gotującej się wraz z garścią makaronu zupy. Kiedy mięso z porcji rosołowej zmięknie wówczas do smaku dodajemy pieprz i lubczyk. Całość zabielamy zahartowaną gorącą zupą śmietanką. Smacznego!

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx