Przepis na takie danie znalazłam w internecie, a ze należę do osób ciekawskich kulinarnie musiałam spróbować takie jaja zrobić. Można je jeść na śniadanie lub kolację z pieczywem. Jednak mi najlepiej smakuje nasza tradycyjna jajecznica. Dla taki8ch ciekawskich jak ja -podaję przepis. Spróbujcie czegoś innego, wręcz egzotycznego!Tylko do tego użyjcie dużego kubka i jeszcze większego garnka, bo jaja w trakcie gotowania powiększają swoją powierzchnię i rosną a potem o-padają. Smacznego!
- Składniki:
- 3 jaja
- sól i pieprz
- szczypiorek
Wykonanie:
Jaja rozbełtać widelcem w kubku. Wlać do nich tyle wody ile objętościowo było jaj. Posypać do smaku solą, pieprzem i drobno pokrojonym szczypiorkiem ( ja miałam szczypior z cebuli).Wstawić kubek do garnka z wodą( na 3/4 jego wysokości). Przykryć pokrywką i od zagotowania wody , na małym ogniu jeszcze tak gotować ok. 20 min. Nie wolno w trakcie gotowania odkrywać pokrywki, bo jaja opadną! Podawać polane np. olejem sezamowym. Smacznego!