Robiłam już różne schaby nadziewane, a teraz czas na ten . Zróbcie i napiszcie czy Wam smakował. Polecam!
- Składniki:
- 1200 g schabu najlepiej środkowego
- 3 łyżki majeranku suszonego
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego świeżo mielonego
- garść suszonych owoców ( ja miałam z mieszanki keksowej i śliwki suszone)
- pół łyżeczki czosnku suszonego
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżki oleju
Wykonanie:
Schab umyć, osuszyć, naciąć pośrodku kieszeń do której na całej długości schabu nakładamy owoce suszone ( ja dopycham trzonkiem drewnianym od pałki).
Przyprawy z olejem, solą i pieprzem rozmieszać i dobrze w każdym miejscu natrzeć tym schab. Przełożyć do lodówki na co najmniej 3 godziny . Wsadzić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec ok. 1,5 godziny. Schab pokrojony w plastry pięknie prezentuje się na półmisku wyłożonym zieloną sałatą. Smacznego!