Babeczki cytrynowe

Babeczki nadają się na święconkę lub na śniadanie czy podwieczorek. Polecam!

  • Składniki:
  • 2 jaja
  • 1/4 szkl. cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl. oleju
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • skórka cytrynowa
  • lukier:
  • cukier puder+ sok z cytryny
  • elementy dekoracyjne do przestrojenia u mnie: pistacje, posypka cukrowa, skórka kandyzowana z cytryny i pomarańczy

Wykonanie:
Jaja całe ubić z cukrami, dodawać stopniowo olej, sok i skórkę z cytryny, przesianą mąkę z proszkiem. Nakładać do foremek i piec w 180 stopniach C ok 20 min( do suchego patyczka). Po wystudzeniu  nakładać lukier cytrynowy i udekorować dowolnie. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx