Babeczki nadają się na święconkę lub na śniadanie czy podwieczorek. Polecam!
- Składniki:
- 2 jaja
- 1/4 szkl. cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 szkl. mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szkl. oleju
- 1 łyżka soku z cytryny
- skórka cytrynowa
- lukier:
- cukier puder+ sok z cytryny
- elementy dekoracyjne do przestrojenia u mnie: pistacje, posypka cukrowa, skórka kandyzowana z cytryny i pomarańczy
Wykonanie:
Jaja całe ubić z cukrami, dodawać stopniowo olej, sok i skórkę z cytryny, przesianą mąkę z proszkiem. Nakładać do foremek i piec w 180 stopniach C ok 20 min( do suchego patyczka). Po wystudzeniu nakładać lukier cytrynowy i udekorować dowolnie. Smacznego!