Żeberka w kapuście kiszonej

Mogą być obiadem lub samodzielnym daniem pałaszowanym z bagietką lub bułką. polecam!

  • Składniki:
  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1-1,5 kg kapusty kiszonej
  • smalec do smażenia
  • sól i pieprz
  • dowolne przyprawy( majeranek, chili)
  • liść laurowy
  •  ziele angielskie

Wykonanie:

Żeberka oczyścić, podzielić na mniejsze kawałki i zamarynować : solą, pieprzem i przyprawami. Kapustę kiszoną odsączyć z soku i pokroić w kawałki. Przełożyć do garnka, zalać litrem wody i gotować ok 40 minut. Tymczasem żeberka przesmażyć z każdej strony na smalcu. Dołożyć je do gotującej się kapusty kiszonej i na małym ogniu gotować z liściem laurowym i kilkoma kulkami ziela angielskiego ok 1,5 godziny. gotowe jak kość będzie odchodzić od mięsa. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx