Nacinane piersi z kurczaka z niespodzianką

Mięso w takiej wersji świetnie smakuje i wygląda. Delikatne białe mięso dzięki mozzarelli, ostrej papryce i wędzonemu boczusiowi  nie ma sobie równych. Pomysł podsunęła mi  gazeta „Tina”. Polecam!

  • Składniki:
  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 6 plastrów wędzonego boczku
  • 2 duże kulki mozzarelli
  • 22 lub 3 papryki zielone jalapeno
  • 2 łyki oliwy
  • sól i pieprz
  • suszony tymianek

Wykonanie:

Filety opłucz osusz, natnij w 5 lub 6 miejscach nie przecinając mięsa do końca. Kurczaka oprósz solą, pieprzem i tymiankiem. Przyprawy mocno wetrzyj w mięso. Potem posmaruj oliwą. Przykryj i włóż do lodówki na 1 godzinę. Papryki oczyść, strączki pokrój w cienkie plasterki. Mozzarellę osącz z zalewy, potnij w plastry. Boczek potnij na mniejsze kawałki. Nacięcia w mięsie delikatnie rozchyl i włóż w nie mozzarellę, boczek wędzony i paprykę. Nadziane filety ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego wcześniej do temp. 180 stopni C na 35 minut. Smacznego!

Nacinana pierś z kurczaka z niespodzianką

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx