Truskawki z makaronem

Smak dzieciństwa. Taki makaron ubarwiony truskawkami i polany śmietaną z miodem i wanilią można jeść na zimno i na ciepło. Na śniadanie, obiad, podwieczorek lub kolację jak kto lubi. Polecam!

  • Składniki:
  • 1/2 kg truskawek świeżych lub mrożonych ( mrożone trzeba rozmrozić)
  • 1 kubeczek gęstej śmietany
  • ok.250 g makaronu grubszego( u mnie świderki)
  • 2 łyżki miodu lub cukru pudru
  • kilka kropel ekstraktu wanilii

Wykonanie:
Truskawki oczyścić, umyć. usunąć szypułki i odłożyć na bok. Makaron ugotować w słonej wodzie, odcedzić i podzielić na porcje nakładając go od razu na talerze. Śmietanę wymieszać z miodem i ekstraktem wanilii. polać tym makaron i przyozdobić go całymi truskawkami. Smacznego!

 

 

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx