Smak dzieciństwa. Taki makaron ubarwiony truskawkami i polany śmietaną z miodem i wanilią można jeść na zimno i na ciepło. Na śniadanie, obiad, podwieczorek lub kolację jak kto lubi. Polecam!
- Składniki:
- 1/2 kg truskawek świeżych lub mrożonych ( mrożone trzeba rozmrozić)
- 1 kubeczek gęstej śmietany
- ok.250 g makaronu grubszego( u mnie świderki)
- 2 łyżki miodu lub cukru pudru
- kilka kropel ekstraktu wanilii
Wykonanie:
Truskawki oczyścić, umyć. usunąć szypułki i odłożyć na bok. Makaron ugotować w słonej wodzie, odcedzić i podzielić na porcje nakładając go od razu na talerze. Śmietanę wymieszać z miodem i ekstraktem wanilii. polać tym makaron i przyozdobić go całymi truskawkami. Smacznego!