Pasta z awokado, jajek i młodego szpinaku

Pasta ta powstała spontanicznie z tego co urosło mi na działce i tego co akurat było w lodówce. Polecam!

  • Składniki:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 jaja ugotowane na twardo zielony koperek
  • kilka listków młodego szpinaku ( dałam małą garstkę i kilka listków zostawiłam do dekoracji kanapek)
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki majonezu
  • kilka plasterków rzodkiewki
  • sok z cytryny

Wykonanie:

Do blendera włożyłam obrane i pokrojone jaja, miąższ awokado, umyte listki szpinaku, pokrojony czosnek i majonez. Wszystko zblendowałam, dodałam do smaku sól i pieprz mielony, kilka kropel soku z cytryny oraz całość posypałam koperkiem zielonym. Na wierzch położyłam kilka plasterków rzodkiewki. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx