Smaczna, prosta i szybka pasta na kanapki. Polecam na śniadanie i kolację oraz do pracy i szkoły.
- Składniki:
- 1 jajo ugotowane na twardo
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 awokado
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
- sól i pieprz do smaku
- 3 łyżki tartego żółtego sera
- dodatkowo do dekoracji: pomidorki koktajlowe
Wykonanie:
Jajo obrać, pokroić na części i wrzucić do blendera z całą zawartością puszki z tuńczykiem, dodać ser tary i musztardę. awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i zawartość połówek owocu wydrążyć do blendera. Wszystko zmiksować na pastę. Ewentualnie na końcu do smaku dodać sól i pieprz. Posmarowac pieczywo i na wierzch każdej pajdy chleba włożyć kilka pomidorków koktajlowych. Smacznego!