Pasta do chleba z awokado i tuńczyka

Smaczna, prosta i szybka pasta na kanapki. Polecam na śniadanie i kolację oraz do pracy i szkoły.

  • Składniki:
  • 1 jajo ugotowane na twardo
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 awokado
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • sól i pieprz do smaku
  • 3 łyżki tartego żółtego sera
  • dodatkowo do dekoracji: pomidorki koktajlowe

Wykonanie:
Jajo obrać, pokroić na części i wrzucić do blendera z całą zawartością puszki z tuńczykiem,  dodać ser tary i musztardę. awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i zawartość połówek owocu wydrążyć do blendera. Wszystko zmiksować na pastę. Ewentualnie na końcu do smaku dodać sól i pieprz. Posmarowac pieczywo i na wierzch każdej pajdy chleba włożyć kilka pomidorków koktajlowych. Smacznego!

Subscribe
Powiadom o

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
0
Skomentuj przepisx