Sałatka może być przystawką lub daniem kolacyjnym. Ma w sobie wszystkie smaki, które polubicie. Polecam!
- Składniki:
- 1/2 arbuza bez pestek małego
- 1 op. zielonych lub czarnych oliwek
- 1 op. sera feta lub sałatkowego
- Sól i pieprz
- kilka listków mięty
- sok z cytryny do smaku ( ja zużyłam z pół cytryny)
- oliwa z oliwek do skropienia sałatki
Wykonanie:
Arbuza pokroić na dowolne kawałki i jego część czerwoną włożyć do miski. Do tego dołożyć oliwki odsączone z zalewy. Jeżeli są duże to przekroić je na pół. Ser feta odsączyć z zalewy i pokroić na kawałki. Włożyć kilka listków mięty i wszystko do smaku posolić i posypać pieprzem, skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Wymieszać i gotowe. Smacznego!
A oto inne przykłady sałatek z udziałem arbuza: